Traiteur De Genieter

De Genieter

Hoevensebaan 135
2950 Kapellen

Tel. 03 605 18 13
mail: info@degenieter.be

Aarzel niet ons te contacteren

Openingsuren winkel

Maandag gesloten
Dinsdag 8.30 tot 18.00
Woensdag 8.30 tot 18.00
Donderdag gesloten
Vrijdag 8.30 tot 18.00
Zaterdag 8.00 tot 16.00
Zondag 8.00 tot 13.00
                                                        

Bereiding: stoofpotje van koijn met abdijbier

21 november 2018

Benodigdheden:

•    1 tamme konijn
•    Handvol zilveruitjes
•    3 grote sjalotten en een teentje look
•    100gr magere spek
•    3 eetlepel bloem
•    Een goeie scheut olijfolie en 50 gram echte boter
•    ¾ liter bruine fond ( bruine vlees bouillon)
•    1 bouquet garni ( kruidentuiltje, samengebonden peterselie, tijm, laurier, selderij,
                                rozemarijn)
•    1 flesje abdijbier naar keuze
•    peper van de molen en zeezout.
•    Eventueel bindmiddel

Bereiding:
•    Snij het konijn in  8 stukken
•    Meng de bloem, wat peper van de molen en wat zeezout.
•    Wentel de stukken konijn helemaal in de bloem en leg ze op een bordje
•    Pel de zilveruitje, de sjalotten en het teentje look en snij de sjalotten in 8 partjes
•    Snij de ontvette spek in reepjes
•    Laat in de diepe stoofpot een beetje boter smelten met een scheutje olijfolie
•    Stoof de sjalotten, zilveruitjes, spek en de lookteentje mooi goudbruin en leg ze op een bordje
•    Stoof nu het konijn mooi goud bruin, langst alle zijden.
•    Eenmaal mooi goudbruin mag je de abdijbier, bruine fond, bouquet garni, spek, sjalotten en de zilveruitjes erbij voegen.
•    Het konijn moet volledig in het vocht liggen.
•    Ongeveer 65 minuten zachtjes garen met deksel! Tot het vlees gemakkelijk van het bot gaan.
•    Eventuele kleiner stukken eerder uithalen, zodat het vlees er niet afvalt!
•    Al de gegaarde stukken uithalen en op een schaal leggen en in een oven warm houden.
•    De saus eventueel bij binden en vooral verder af smaken met peper, zeezout en bouillon
•    Als de saus afgemaakt is nog afwerken met een klontje echte boter door te roeren en over de stukken konijn gieten en serveren!
 

Geschreven door Ronald in categorie Keukentips

Blijf op de hoogte

Categorie├źn

Archief